top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
Writer's pictureRedakcia ĽN

Bežci preukázali vytrvalosť: Po Malom Pieninskom zvládli aj maratón v Košiciach

Updated: 3 days ago

Uplynulé týždne boli vyhradené termínom pre vytrvalostné behy – Malý Pieninský maratón (MPM) a Medzinárodný maratón mieru v Košiciach.

Ešte počas voľného dňa, 15. septembra sa na Zamagurí konal 26. ročník MPM. Obmedzený limit s tristo pretekármi, ktorý dovoľuje príslušné územie národného parku, bol vopred naplnený, no zmeny počasia napokon urobili svoje. Podľa organizátorov, panika z dažďa a povodní spôsobili, že viacerí pretekári sa odhlásili, alebo vôbec neprišli. „Na štart sa nakoniec postavilo 244 bežcov a bežkýň v oboch disciplínach. V cieli skončilo 199 účastníkov hlavného behu na 18 kilometrov a 44 účastníkov nesúťažného štafetového behu,“ uviedli organizátori. Z okresu Stará bol napokon najúspešnejším jednotlivcom František Reľovský na treťom mieste. Medzi ženami si štvrté miesto vybojovala Kristína Hanečáková. Viac fotografií z podujatia je zverejnených na facebooku.


Už tradične v prvú októbrovú nedeľu sa konal aj košický maratón. Pomaly sa stáva tradíciou, že sa ho organizovane zúčastňujú aj Ľubovnianski bežci. Zaujímavosťou je, že oboch podujatí sa zúčastnil napríklad aj primátor Starej Ľubovne Ľuboš Tomko.

rin, foto: archív

(Pozn.: Materiál bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č.33, 9. október 2024).


Comments


bottom of page