top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Peter Rindoš

VIDEO Futbalová horúčka vrcholí! Redfox vyzvú v premiére 2. ligy Zlaté Moravce

Updated: Jul 26

Súperom Redfox Stará Ľubovňa v prvom kole nastávajúcej sezóny druhej futbalovej ligy bude exligista zo Zlatých Moraviec. Nováčik v minulých dňoch finalizoval káder, jeho zloženie prinesieme po aktualizácii článku.


Staroľubovňania odohrali v príprave štyri víťazné zápasy - s Tatranom Prešov (4:3), MFK Snina (3:0), 1. MFK Kežmarok (6:0) a Slávia TU Košice :)(. V zostavách sa prestriedalo viacero hráčov. „Chceme vybudovať konkurencieschopné mužstvo. Verím, že sa nám podarí poskladať vhodné typy hráčov,“ povedal po príchode do klubu nový tréner Jozef Kostelník.



PITER BUČKO, KARAŠ I SEGEĎA ZOSTÁVAJÚ, PRIBUDLI CUDZINCI

Už krátko po skončení tretej ligy, v ktorej si Staroľubovňania vybojovali postup do MONACObet ligy, bolo zrejmé, že v kádri nastanú výrazné zmeny. Do uzávierky vydania bolo isté, že pokračovať budú minimálne dve minulosezónne opory. Na základe trvajúceho kontraktu ide o stopéra a výborného zakončovateľa Michala Piter Bučka a v druhom prípade o tvorcu hry a skúseného odchovanca Kamila Karaša. V kádri naďalej zostáva aj ofenzívny mladík Samuel Segeďa z Košíc.

Redfox sa taktiež dohodol na podpise zmlúv s ďalšími hráčmi. Z Nígérie prišiel 20-ročný útočník Abdulhakim Ahmad Daneji, ktorý v kategórii do 16 rokov reprezentoval svoju krajinu a naposledy pôsobil v FK Poprad.

V Starej Ľubovni bude pôsobiť aj ďalší, rovnako 21-ročný ofenzívny hráč z Česka Jakub Kousal. Hráč, ktorý prežil väčšinu mládežníckej kariéry v Sparte Praha, bude v klube hosťovať z MFK Skalica. Podľa portálu Transfermarkt je jeho trhová hodnota odhadovaná na stotisíc eur.

Ďalším istým členom kádra je Gabriel Halabrin. Stredopoliar prichádza na hosťovanie z MFK Ružomberok a jeho súčasná hodnota podľa Transfermarktu je 125-tisíc eur. Zaujímavosťou je, že na konci roka 2022 bol ocenený až na 225-tisíc eur.

Z českého Lanžhotu prichádza na prestup aj 23-ročný bývalý slovenský reprezentant do 21 rokov Marko Totka. Hodnota tohto stredopoliara bola v minulosti na úrovni štvrťmilióna eur.

Fanúšikom Redfox sa v sezóne 2024/25 predstaví Gonzales Mendez Fandenwer Erickson. Skúsený 31-ročný obranca pochádza z Kolumbie a do tímu nováčika prestupuje z MFK Snina. „Ostatných hráčov definitívne vyriešime v nasledujúcich hodinách, ich mená budeme postupne zverejňovať na klubovej stránke,“ uviedol Redfox Stará Ľubovňa.


ZMENY NA ŠTADIÓNE ZA 33-TISÍC EUR

Ako už klub Redfox viackrát avizoval, jeho zámerom je v budúcnosti komplexne vynoviť štadión, na ktorý hľadá externé zdroje. V súčasnosti je však povinný uskutočniť viaceré zmeny, aby dodržal pravidlá účasti v druhej lige. Ide napríklad o zväčšenie priestorov pre jednu z hráčskych šatní či odstránenie nebezpečných obrubníkov na ovále. Rovnako bude navýšená kapacita o 120 miest na sedenie, ktoré budú zriadené v horných radoch na existujúcich tribúnach. Taktiež dochádza k vyrovnaniu a úprave hracej plochy, a to najmä v šestnástkových priestoroch či k osadeniu hliníkových futbalových brán. Potrebné je tiež zabezpečiť VIP priestory, a to tak pre domácich, ako aj pre hostí. Pribudnú aj priestory pre techniku a komentátorov pre živé vysielania. Lavičky pre realizačné tímy budú musieť spĺňať kapacitu minimálneho počtu 16 miest. Na zveľadenie objektov na štadióne by malo byť využitých 33-tisíc eur zo samosprávy, keďže ide o mestské majetky. Peniaze už schválili poslanci Starej Ľubovne v rámci investícií z Rozvojového programu mesta. Hrací deň pre domáce zápasy zostáva sobota, diváci by mali platiť vstupné päť eur.

O ďalších zmenách a novinkách vás budeme informovať prostredníctvom ostatných informačných kanálov.



Michal Piter Bučko i Kamil Karaš z pôvodného kádra zostávajú v Starej Ľubovni aj v budúcej sezóne.


Program v druhej lige

MONACObet liga, teda druhá najvyššia futbalová súťaž na Slovensku bude mať v nasledujúcej sezóne iba 14 účastníkov. Slovenský futbalový zväz už zverejnil plán zápasov, ktoré začínajú v posledný júlový víkend. Z minulej sezóny sa už neprihlásila Myjava a rovnako ani Trebišov. Redfox Stará Ľubovňa bude spolu so Zvolenom nováčikom. Tvrdú konkurenciu rozšíri dlhoročný účastník najvyššej súťaže zo Zlatých Moraviec, k favoritom budú patriť aj Petržalka či Prešov. Zoznam ďalej tvoria kluby z Humenného, Považskej Bystrice, Liptovského Mikuláša, Žilina B, Pohronie, Šamorín, Slovan Bratislava B, Púchov a Malženice.


Program Starej Ľubovne Redfox Football Club:

1. kolo, sobota 27. júla o 17. hodine

Redfox SL – FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble


2. kolo, piatok 2. augusta o 18. hodine

Pohronie – Redfox SL


3. kolo, sobota 10. augusta o 17. hodine

Redfox SL – Petržalka


4. kolo, nedeľa 18. augusta o 10.30 hodine

Šamorín – Redfox SL


5. kolo, sobota 24. augusta o 16.30 hodine

Redfox SL – Tatran Prešov


6. kolo, nedeľa 1. septembra o 10.30 hodine

Slovan Bratislava B – Redfox SL


7. kolo, sobota 14. septembra o 16. hodine

Redfox SL – Humenné


8. kolo, nedeľa 22. septembra o 10.30 hodine

Malženice – Redfox SL


9. kolo, sobota 28. septembra o 15.30 hodine

Redfox SL – Považská Bystrica


10. kolo, sobota 5. októbra o 15. hodine

Púchov – Redfox SL


11. kolo, sobota 19. októbra o 14.30 hodine

Redfox SL – Liptovský Mikuláš


12. kolo, sobota 26. októbra o 13.30 hodine

Zvolen – Redfox SL


13. kolo, sobota 2. novembra o 13. hodine

Redfox SL – Žilina B


Foto: Peter Rindoš

Comments


bottom of page