top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Peter Rindoš

VIDEO Na jarmok chceme tri body! Dočkajú sa futbalisti proti Považskej Bystrici?

Futbalistov Redfox Stará Ľubovňa čaká počas jarmočnej soboty zápas proti Považskej Bystrici.


Nováčik druhej ligy má za sebou domácu remízu proti Humennému 0:0 a prehru v Malženiciach 2:0. V stredu 25. septembra vyhrali Staroľubovňania v rámci Slovenského pohára vo Vranove 4:1.


PROTI HUMENNÉMU ZLYHALI V KONCOVKE

Staroľubovňanom sa od začiatku ročníka nedarí najmä v zakončení. Vo väčšine zápasov pritom súperov prevyšovali šancami i hrou. V obdobnom duchu vyzeral aj ostatný domáci zápas siedmeho kola proti Humennému. „Získaný bod môže mať pre nás obrovskú hodnotu, pretože každý súper to tu bude mať veľmi ťažké. Boli pasáže hry, kedy sme sa dostali pod výrazný tlak, ale asi nám bolo súdené získať bod. Môžeme sa od toho výsledku mentálne odraziť,“ povedal po zápase hosťujúci Miroslav Jantek, nový tréner na lavičke Humenčanov. „Hlavne v prvom polčase sme herne zvládli zápas veľmi dobre. Zlyhávame však v koncovke, chlapcom však ťažko niečo vytknem,“ poznamenal po zápase domáci tréner Jozef Kostelník.


MALŽENICE SI VÝHRU POSTRÁŽILI

Už menej sa Staroľubovňanom darilo v zápase deviateho kola v Malženiciach, ktoré sú béčkom Spartaka Trnava. Domáci vyhrali 2:0, pričom na lavičke mali nového trénera Juraja Jarábka. „Musím chalanom poďakovať za výkon. Za krátky čas sa sme sa dobre pripravili na Starú Ľubovňu, ktorá je veľmi futbalová. Tešíme sa zo zisku troch bodov. Som rád hlavne za prvý polčas, kedy sme ukázali kvalitu smerom dopredu. Plnili sme takticky pokyny, výsledkom čoho bolo dvojgólové vedenie. Druhý polčas bola už skôr taká údržba. Museli sme nútene striedať, takže sme to trošku prerotovali, ale bez problémov sme to dohrali do úspešného konca. Etima, ich najnebezpečnejšieho hráča, sme ubránili, prakticky sme ich do ničoho nepustili. Stará Ľubovňa mala len také malé náznaky po nakopnutých loptách, chalani dobre zvládli aj štandardné situácie, takže z taktického hľadiska sme predviedli veľmi dobrý výkon,“ hodnotil pre klubový web tréner so skúsenosťami z Trnavy, Zlatých Moraviec, ale aj zo zahraničia.



ZÁPAS POČAS JARMOKU

Ďalšia možnosť zabojovať o body prichádza pre Starú Ľubovňu už v najbližšiu sobotu. Súperom bude Považská Bystrica, ktorá si naposledy pripísala body po domácej výhre nad Humenným 3:1. Považania sú v tabuľke na šiestom mieste, v predchádzajúcom ročníku skončili na piatom. Stretnutie v čase konania Ľubovnianskeho jarmoku je na programe 28. septembra od 15.30 hodiny.


foto: redfox sl, dynamo malženice

(Pozn.: Materiál bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 32, 25. september 2024).

Comments


bottom of page