top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Peter Rindoš

Nový prezident hokejových rytierov Adrián Sýkora: Klubu musíme všetci niečo obetovať

Ľubovnianski rytieri vstupujú do nasledujúcej sezóny pod novým vedením. Fungovanie mládežníckeho hokejového klubu bude zabezpečovať jeho prezident a zároveň predseda správnej rady Adrián Sýkora.

K zmenám vo vedení došlo už štyri roky po založení klubu v roku 2020. Stalo sa tak po verejnej ponuke na jeho prevzatie od zakladateľa a zároveň majiteľa zimného štadióna v Starej Ľubovni Jána Kentoša. „Dali sme sa dokopy viacerí ľudia od hokeja, či už z bývalého vedenia a rodičia detí. Následne sa sformovala správna rada, boli schválené príslušné stanovy a ja som prevzal funkcie prezidenta a predsedu rady,“ priblížil A. Sýkora.


PRINAVRÁTIŤ REPUTÁCIU

Ambíciou nového prezidenta je klub predovšetkým stabilizovať, a to najmä po finančnej stránke. „Potrebujeme zabezpečovať viac zdrojov financovania, a to napríklad cez rôzne výzvy, granty, ale tiež oslovovaním sponzorov. Ako problém sa nám javí, že deti z klubu si ľadohodiny platia vo vlastnej réžii, kým v iných mestách zabezpečuje financovanie samospráva,“ povedal nový prezident rytierov, ktorého záujmom je aj vzájomná podpora medzi zástupcami jednotlivých športov v meste. „V klube budeme chcieť zvýšiť transparentnosť a poodhaliť celkové hospodárenie. Tiež potrebujeme hokeju prinavrátiť predchádzajúcu reputáciu. Rodičom hovoríme, že základom je klub stabilizovať s tým, že každý by mal teraz aj niečo obetovať. Ani ja nejdem do stopercentne istého prostredia, hoci som dal predtým výpoveď v pomerne istom zamestnaní,“ dodal A. Sýkora.


SEZÓNA ZAČÍNA

Hokejovým žiakom začína súťažná sezóna už siedmeho septembra. Starších i mladších je v klube celkovo okolo 150. „Mladí hokejisti absolvovali v lete suchú prípravu a tým, že na štadióne v Starej Ľubovni bol ľad bez prerušenia prevádzky, väčšina už absolvovala aj tréningové jednotky na ľade. Na súťaže budú cestovať po celom východe, s trénermi budú pripravení,“ povedal A. Sýkora, ktorému v rámci funkcií patrí aj pozícia pomocného trénera. „Sme radi, že s nami zostali naďalej skúsení tréneri - Zavacký, Turan i Čepišák. Pripomínam, že v Starej Ľubovni trénerov nemáme, keďže tu v minulosti nefungoval organizovaný hokej, ako napríklad v Poprade alebo Kežmarku. Musia k nám preto dochádzať.“

Rytierom pod novým vedením budeme fandiť a na ich ďalšie kroky sa pozrieme v ďalších reportážach.

foto: Ľubovnianski rytieri


(Pozn.: Materiál bol zverejnený v Ľubovnianskych novinách č.30, 28. august 2024)

Comments


bottom of page