top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Nový tréner Redfox Jozef Kostelník vyberá káder

Už pod vedením nového trénera začali prednedávnom prípravu futbalisti Redfox Stará Ľubovňa. Nováčik druhej ligy očakáva od Jozefa Kostelníka zužitkovanie jeho dlhoročných skúseností.


Rodák z Prešova nahradil na lavičke ambiciózneho Piotra Kapustu, ktorý s tímom vybojoval tretiu ligu. Kostelník má bohaté hráčske skúsenosti, keď sa stal dokonca dvakrát majstrom so Spartou Praha. Ako trénera si ho fanúšikovia zrejme najviac zapamätali z lavičky Skalice v najvyššej slovenskej súťaži. Naposledy pôsobil v Liptovskom Mikuláši. „S trénerom Kostelníkom sa poznáme už niekoľko rokov. Má najvyššie trénerské vzdelanie a najmä má veľké skúsenosti, keď svoju kvalitu preukázal aj v našej prvej či druhej lige,“ povedal prezident Redfox Ján Fröhlich, ktorý zlanáril trénera do klubu.


Hráči na skúške

Pre trénera, ktorý aj pred touto sezónou dostal viacero ponúk z klubov známych futbalových značiek bola voľba pre Starú Ľubovňu jasná. Navyše z Prešova do Starej Ľubovne to nebude mať až tak ďaleko. „Pre mňa je to veľká výzva vybudovať konkurencieschopné mužstvo pre druhú ligu tak, aby Stará Ľubovňa naďalej žila svoj sen,“ porozprával nám ochotne po jednom z prvých dvojfázových tréningov.

Kým hráči z pôvodného kádra boli v minulých dňoch na dovolenkách, pár z nich sa objavilo aj na ihrisku. Väčšinou však išlo o futbalistov, ktorí boli v Starej Ľubovni na skúške. „Zatiaľ žiadne konkrétne mená hráčov neudávame. U tých, ktorí sú u nás na skúške chceme vidieť, či budú prínosom. Treba povedať, že chlapci z pôvodného kádra u nás odviedli skvelú prácu, pracovné povinnosti väčšine z nich však nedovolia trénovať viac, ako trikrát do týždňa, a to si už v druhej lige nemôžeme dovoliť. Čiže aktuálne pracujeme na súpiske,“ poznamenal J. Fröhlich.


Káder chcú mať takmer kompletný

Tréner plánuje uzavrieť kostru kádra do konca tohto týždňa. „Chcel by som vidieť hráčov, ktorí tu hrávali. Niektorí budú mať s tým problém, lebo chodia do práce a my to tu chceme robiť už na profesionálnej úrovni. Do konca budúceho týždňa (tohto týždňa – pozn. redaktora) by sme chceli mať káder na 90 percent uzavretý,“ načrtol zámery J. Kostelník, ktorý sa na tréningu stretol aj so svojim rodákom Michalom Piter Bučkom. „Poznám ho ešte z môjho pôsobenia, ako hlavného trénera juniorky v Tatrane Prešov, kedy som tiež robil asistenta hlavnému trénerovi Pivarníkovi. Michal tam vtedy hrával, je to veľmi skúsený a charakterový hráč,“ povedal na adresu stopéra, ktorý patril v minulej sezóne k najväčším oporám Redfox.


Bez veľkých vyhlásení

Pred 16-timi rokmi Stará Ľubovňa taktiež postúpila do druhej najvyššej súťaže, v tej však zotrvala iba jednu sezónu. Príkladom jednosezónneho úspechu po nedávnom ročníku je aj Spišská Nová Ves, ktorá sa z posledného miesta v druhej lige vracia do tretej. Čo bude teda potrebné urobiť, aby sa scenár nepodobal? „Hlavne budem chcieť, aby sme hrali futbal, boli aktívni smerom dopredu, vytvárali si šance a dávali góly. Pre toto chodia ľudia na futbal,“ povedal J. Kostelník, ktorý sa zatiaľ predčasným vyhláseniam snaží vyhýbať, čo je však pochopiteľné, keďže svoje predstavy začína v novom klube rozvíjať takpovediac od základov. „Je pravdou, že medzi treťou a druhou ligou je veľký rozdiel. Záležať bude na mnohých faktoroch – od výberu hráčov, hernom štýle a podobne.“

(Pozn.: materiál bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 25, 26. jún 2024)

Prihláste sa na odber našich

e-mailových správ

Ďakujeme!

  • White Facebook Icon

Ochrana osobných údajov | © 2020 Ľubovnianska mediálna spoločnosť, s.r.o. | S podporou bajan.sk

bottom of page