top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
Alena Dudláková

VIDEO Okresní policajti sa rozhodli darovať to najvzácnejšie

Dobrých a šľachetných aktivít nikdy nie je dosť. Aj tunajší strážcovia zákona z okresného policajného zboru sa rozhodli, že sa pridajú k tým, ktorí darujú to najvzácnejšie - krv.


Rozhodli sa tak pri príležitosti Dňa policajného zboru, ktorý pripadá na 29. september.


35 DARCOV, AJ DRŽITEĽ JANSKÉHO PLAKETY

Odbery vykonávala Národná transfúzna služba z Popradu, ktorá za policajtmi prišla priamo do ich sídla v Starej Ľubovni.

„Rozhodli sme sa v spolupráci so základnou organizáciou Odborového zväzu v Starej Ľubovni zorganizovať darovanie krvi pod heslom Daruj krv, zachráň život!“ povedal riaditeľ OR PZ v Starej Ľubovni Dušan Iľkovič.

Darovanie krvi bolo na dobrovoľnej báze. Prejavilo oň záujem 35 zamestnancov polície. „Sú tu aj prvodarcovia, aj tí, ktorí majú za sebou okolo 60 odberov. Veľmi som spokojný, naši ľudia k tomu pristúpili zodpovedne,“ doplnil riaditeľ okresného policajného zboru.

Medzi darcami bol aj Anton Bechera, ktorý vlastní diamantovú Janského plaketu, krv daroval už 86-krát. „Hlavne tu ide o záchranu životov, krvi nie je nikdy dosť a nedá sa ničím nahradiť,“ zdôraznil pravidelný darca z radov polície.

Patrónom policajtov je sv. Michal Archanjel, a teda Deň policajného zboru oslávili zástupcovia tunajšieho OR PZ aj svätou liturgiou na hore Zvir v Litmanovej, ktorú celebroval vladyka Marián Andrej Pacák.


CHCÚ DAROVAŤ PRAVIDELNE

Táto aktivita rozhodne nie je poslednou, darovanie krvi chcú policajti robiť na pravidelnej báze a neváhajú sa zmobilizovať aj v prípade, ak bude niekto potrebovať krv akútne. A to v duchu známeho policajného sloganu Pomáhať a chrániť!


Foto: Alena Dudláková

(Pozn.: Materiál bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č.33, 9. október 2024).

Comentarios


bottom of page