top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

VIDEO Fanúšikovia sú pobúrení! Pre žltačku zrušili Rómsku parádu na jarmoku

Rómsku parádu, ktorú do programu jarmoku nasadilo Ľubovnianske osvetové stredisko, zrušili.


Počet nakazených na žltačku za ostatné dni v okrese Stará Ľubovňa stúpal. Pribúdali prípady v aktívnych ohniskách, ako napríklad v osade v Kolačkove. Celú situáciu aktívne monitorujú a vyhodnocujú hygienici.


NA INTERNETE HOVORIA O DISKRIMINÁCII

Súčasťou jarmoku v Starej Ľubovni mala byť aj Rómska paráda s mixom umeleckých vystúpení. Autorom myšlienky bolo Ľubovnianske osvetové stredisko, jeho program však mesto stoplo, podobne aj vystúpenia hudobného zoskupenia Cico Band&amp, Rene Randy.

Situácia nenechala chladných ľudí najmä na sociálnych sieťach. Otvorene začali hovoriť o diskriminácií. „To, čo robíte, sa nedá nazvať snahou o spolunažívanie. Je to totálne nefér a priam diskriminačné,“ napísal na sociálnu sieť Dominik D. Reagoval tak na príspevok

samotnej speváčky a vychádzajúcej hviezdy Vanesy Horákovej, ktorá mala na Rómskej paráde vystúpiť. „Takže my, Rómovia, sa tohto jarmoku nezúčastníme. Veľmi som sa na vás všetkých tešila ale, bohužiaľ, uvidíme sa možno niekde inde,“ napísala umelkyňa.


HYGIENICI SA DIŠTANCUJÚ

Za zrušením Rómskej parády majú byť údajné obavy z náporu fanúšikov, pre niekoho však prekvapujúco nie sú za ním hygienici. Práve oni majú rozhodujúce slovo prípadnými obmedzeniami, ak sa situácia zhorší. „Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Starej Ľubovni nevydal takéto rozhodnutie ani odporúčanie,“ uviedli v stanovisku s tým, že naďalej na dennej báze aktívne riešia a dôsledne monitorujú epidemický výskyt vírusovej hepatitídy A v okrese Stará Ľubovňa. „Zároveň bezodkladne prijímame potrebné protiepidemické opatrenia na zabránenie šírenia tohto ochorenia," uviedla Mária Mancalová, riaditeľka RÚVZ Stará Ľubovňa.



NÁHRADNÝ TERMÍN

Isté je, že v celej veci konalo mesto Stará Ľubovňa, ktoré sa na svojej stránke obyvateľom ospravedlnilo a oznámilo, že plánovaný sobotňajší popoludňajší a podvečerný program bude nahradený v inom termíne, a to pravdepodobne v rámci Ľubovnianskeho Majálesu 2025. „Plne chápeme, že toto rozhodnutie mnohých z vás zarmúti a na tieto vystúpenia ste sa tešili, ale snažíme sa spraviť maximum pre to, aby bol jarmok čo najbezpečnejší. Ďakujeme za pochopenie!“ zaznelo v stanovisku mesta Stará Ľubovňa.

Alena Dudláková, Peter Rindoš


Program jarmoku:


Comments


bottom of page