top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's picturePhDr. Eva Halamová

Water bottle challenge

Updated: Jul 17, 2020


Takto krkolomne znie názov nového celosvetového hitu, ktorý sa stal tento rok obľúbeným aj medzi žiakmi najväčšej ZŠ v meste. Ide o súťaž v hádzaní plastovej fľaše spolovice naplnenej vodou tak, že po dopade ostane stáť.


Túto najnovšiu zábavu, najmä mladých ľudí, si premiérovo 12. decembra vyskúšalo aj viac ako 40 žiakov 1. a 2. stupňa ZŠ na Komenského ulici. „Na súťaži, ktorá po vyučovaní vznikla z ich iniciatívy, zápolili v piatich disciplínach. Nechýbala tak napríklad časovka, v ktorej mali za minútu hodiť čo najviac vydarených pokusov, best trick či hody do diaľky,“ vysvetlila Monika Obrochtová, ktorá chcela žiakom aj v škole vytvoriť priestor na túto zábavno-športovú hru šíriacu sa rýchlosťou blesku z Ameriky.

water-bottle-challenge1

„Prvýkrát som to videl na internete a veľmi ma to chytilo. Je to super zábava, ktorú môžete robiť hocikde – v škole, vonku, alebo aj doma,“ prezradil deviatak Dárius Radomský. A že k tejto „zábavke“ toho netreba veľa, nás presvedčil šiestak Samuel Varhoľák, ktorému sa v súťaži darilo: „Je to šport pre každého, ktorý nie je vôbec náročný. Potrebujete akurát umelú fľašu najlepšie s tvrdým spodkom, správne odmeranú vodu v nej, aby dobre letela a potom už len trpezlivosť, zručnosť a fantáziu.“ Úrazy pritom chalani zatiaľ nezažili, a keďže water bottle flip nemá v podstate žiadne pravidlá, ide v prvom rade o zábavu. A dobre to vedia aj v ZŠ na Komenského ulici, kde si súťažné popoludnie určite zopakujú. „Bolo to veľmi dobré, a keďže mne sa to páči a ďakujem kamarátovi, že mi to ukázal, budem len rád, keď sa v tom zdokonalím a zopakujeme si to aj v škole,“ dodal Richard Plach, ďalší z chalanov, ktorého to „chytilo.“

water-bottle-challenge2

Žiaci sa s týmto celosvetovým hitom stretli na internete. 12. decembra si ale svoje zručnosti mohli vyskúšať aj na školskej súťaži.


Comments


bottom of page